Cumhurbaşkanı Erdoğan Giresun’da 2020-2021 Su Ürünleri Av Sezonu’nu açtı

EYLÜL-EKİM 2020 / HABER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Geçtiğimiz avcılık döneminde üretimimiz önceki seneye göre yüzde 48, yetiştiricilik üretimimiz yüzde 19, toplamda yüzde 33 gib...

“Gıdanı Koru Kampanyasını halkımız yürütecek”

EYLÜL-EKİM 2020 / KAPAK KONUSU
Gıda arz güvenliğinin önemi Covid-19’la birlikte bir kez daha ortaya çıkmış oldu. Tarım ve Orman Bakanlığı için sadece gıda değil, alanı ile ilgili tü...

Canan YALÇIN SEVER 

“Hasat vakti coşkusunu ve harman yeri tecrübesini deneyimlemiş biriyim.”

EYLÜL-EKİM 2020 / AYIN KONUĞU
Müzik hayatında 35. yılını geride bırakan, “özgün müzik” akınımın kurucularından Fatih KISAPARMAK’ı, ekranlarda görmesek de birçok alanda üretmeye de...

Canan YALÇIN SEVER 

Birçok alanda sigorta primlerinin yarısından fazlasını devlet karşılıyor

EYLÜL-EKİM 2020 / ÖZEL HABER
Çiftçi ve üreticilerin en büyük kâbusudur doğal afetler. Bin bir emekle yapılan üretim bir anda ortaya çıkan bir afet ya da hastalıkla yerle bir olabi...

Müge ÇEVİK 

Müteahhitliği bıraktı hayvancılığa başladı

EYLÜL-EKİM 2020 / ÖNDER ÇİFTÇİ
Hayvancılığa hobi olarak başlayan inşaat mühendisi Yaşar Kopan, Tarım ve Orman Bakanlığından aldığı 3,6 milyon TL’lik destekle büyüttüğü işletmesinde ...

Ayşegül ULUCAN ŞAHİN 

Pakdemirli: “Tarım, Orman ve İnsan bu hikayeyi çok iyi anlatan bir yarışma”

EYLÜL-EKİM 2020 / HABER
Bu yıl 11’incisi düzenlenen Tarım Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışması ödül töreni Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli’nin katılımlarıyla gerçekle...

Dilara Koçak: “Gelecek gelenekte”

EYLÜL-EKİM 2020 / KAPAK KONUSU
Son yıllarda gıda israfı, açlıkla mücadele, küresel gıda krizi gibi konular gündemimizden adeta hiç düşmüyor. Tarım ve Orman Bakanlığı ile FAO’nun ort...

Müge ÇEVİK 

Gıda Bankacılığı: Ekonomiye katkı, toplumsal dayanışmaya destek

EYLÜL-EKİM 2020 / KAPAK KONUSU
“Gıdanı Koru” kampanyası, kamu ve özel sektörde tüm yönleriyle ele alınan bir proje. Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında da “İsrafın önlenmesi...

Hülya OMRAK 

Beyaz pamuğun alternatifi doğal renkli pamuk

EYLÜL-EKİM 2020 / ÖZEL HABER
Beyaz pamuğun geçmişi kadar eskiye dayanan renkli pamuk üretimi günümüz tekstil sanayiinin yeniden gözdesi konumunda. İlk renkli pamuk ıslahı 2005’te ...

Hülya OMRAK 

Küresel gıda güvenliği için harekete geçme zamanı

EYLÜL-EKİM 2020 / KAPAK KONUSU
Gıda kaybı ve israfı küresel sorunların başında geliyor. Peki ama gıda kaybı ve israfını azaltmak neden bu kadar önemli? Tarım ve Orman Bakanlığı ile ...

Müge ÇEVİK 

“ORKÖY desteklemeleriyle kırsal kalkınmanın lokomotifiyiz”

EYLÜL-EKİM 2020 / RÖPORTAJ
Orman ekosisteminin ayrılmaz bir parçası olan orman köylülerinin doğdukları yerde yaşamlarını sürdürebilmeleri için Orman Genel Müdürlüğü tarafından s...

Murat ÖZKAN 

13 bin 360 dekarda topraksız tarım yapılıyor

EYLÜL-EKİM 2020 / RÖPORTAJ
Örtüaltı varlığı bakımından dünyada 4’üncü, Avrupa’da ise İspanya’nın ardından 2. sırada yer alan Türkiye, topraksız (hidroponik) tarım konusunda önem...

Müge ÇEVİK 

Gıda güvenliğinde en iyi denetleyici tüketici

EYLÜL-EKİM 2020 / GÜNDEM
"16 Ekim Dünya Gıda Günü" her yıl BM Gıda ve Tarım Örgütünün kuruluş yıl dönümü olarak kutlanırken, tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 virüsü gıd...

Ayşegül ULUCAN ŞAHİN 

İbrahim BAĞCI 

Gıda kayıp ve israfının azaltılması sürecinin ekonomi boyutu

EYLÜL-EKİM 2020 / KAPAK KONUSU
Tarımsal üretim ve gıda sektöründe üretim öncesi, üretim süreci ve sonrasında, işleme, taşıma, dağıtım ve tüketimde, yani üretici ve tüketici düzeyind...

ZİHA’larla ilaçlamada yüzde 35, zamandan yüzde 80 tasarruf

EYLÜL-EKİM 2020 / TARIM TEKNOLOJİLERİ
Çiftçilere tarım teknolojilerini ulaştırmak için teknoloji hamlesi başlatan TARNET ile TAGEM arasında zirai insansız hava araçlarının (ZİHA) bitki kor...

Ayşegül ULUCAN ŞAHİN 

Yer altının gizemli oluşumları mağaralar

EYLÜL-EKİM 2020 / RÖPORTAJ
On binlerce hatta milyonlarca yılda meydana gelebilen mağaraların kendine özgü ekosistemleri her zaman merak konusu olmuştur. Bu sayımızda, mağaracılı...

Murat ÖZKAN 

Kuruyemiş pazarının geleneksel temsilcisi ay çekirdeği

EYLÜL-EKİM 2020 / ÖZEL HABER
Çekirdek tüketim kültürünün oldukça yüksek olduğu ülkemizde, çekirdek üretim potansiyelinin de aynı oranda yüksek olduğunu söylemek mümkün. Özellikle ...

Hülya OMRAK 

Arıların son dansı Muğla Çam Balı ve pazarlama iletişimi

EYLÜL-EKİM 2020 / EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Anadolu florası, içinde barındırdığı 3 bin 554 endemik bitkiyle tüm Kıta Avrupası’ndan daha fazla endemik bitkiye sahip olmasıyla, dünyadaki eşsiz yer...

Kemal ÇİFÇİ 

Keten bezine işlenen geleneğimiz, kanaviçe

EYLÜL-EKİM 2020 / EL SANATLARI
Yünün eğrilmesiyle başlar ipliğin hikayesi. Sonra ketenin, pamuğun, ipeğin ipliğe dönüşmesiyle devam eder. Kumaş olur, üzerimize giysi olur, hanemize ...

Hilal DOĞAN 

İsrafa karşı kooperatfiler

EYLÜL-EKİM 2020 / KAPAK KONUSU
Dünyada her 7 kişiden 1’i açlıktan ölmekte, 2’si ise yeterli gıdaya ulaşamamaktadır. Uzay çağına geldiğimizi iddia ettiğimiz 2000’li yıllarda bu durum...

Dr. M. Erhan EKMEN 

Dergimiz dijital platformlarda da yayında

EYLÜL-EKİM 2020 / HABER
Türk Tarım Orman Dergisi, ülkemizin öncü mobil operatörleri TÜRK TELEKOM ve TURKCELL’e ait platformlarda yer alan "e-Dergi" ile "Dergilik" mobil uyg...

Bankacılıkta ahlaki değerler açısından kooperatifler

EYLÜL-EKİM 2020 / DÜNYADA KOOPERATİFÇİLİK
Toplumsal dayanışmaya finansman sağlamanın en etik yolu kredi kooperatifleridir. Sağladığı uzmanlığı ile müşterilerine ve ortaklarına hizmet vermek iç...

Dr. M. Erhan EKMEN 

Orta Asya kökenli vahşi kedi: Karakulak

EYLÜL-EKİM 2020 / NESLİ TEHLİKEDEKİ TÜRLER
Karakulak (Caracal caracal), kedigiller (Felidae) familyasından orta boylu sayılabilecek vahşi bir hayvan türüdür. Dış görünümü ile vaşağa çok benzeme...

Murat ÖZKAN 

Eskişehir’in lezzet markası: Balaban Köfte

EYLÜL-EKİM 2020 / ANADOLUNUN TADI TUZU
Yolunuz bir gün Eskişehir’e düşerse mutlaka denemeniz gereken bir lezzete yer veriyoruz bu sayımızda. Nefis et suyu ile ıslatılmış tırnak pidelerin üz...

Müge ÇEVİK 

Tarım kitaplığı

EYLÜL-EKİM 2020 / TARIM KITAPLIĞI
Türkiye Deniz Canlıları Rehberi, Üzüm ve Üzümle Tedavi, At Hekimliği...

Gıda savurganlığı ve ötesi

EYLÜL-EKİM 2020 / YAPRAK
Gıda savurganlığı konusunda çok yazıldı, söylendi ama somut bir ilerleme sağlanamadıkça daha da yazılıp konuşulacağı açık. Gerçekten bu sorun kadar ya...

Günay GÜNER