Güçlü Türkiye’nin formülü, güçlü aile ve güçlü kadınlardır

EYLÜL-EKİM 2022 / RÖPORTAJ
Tarımın stratejik öneminin arttığı günümüzde ‘aile çiftçiliği’ kavramı da giderek önem kazandı. Tarımsal, toplumsal, ekonomik kalkınmanın temelinde he...

Su ürünleri av sezonu açıldı

EYLÜL-EKİM 2022 / HABER
Tarım ve Orman Bakanı Kirişci, Su Ürünleri Av Sezonu açılışına katılarak, yeni av sezonuyla ilgili balıkçılara bereketli bir sezon diledi. Kirişci, "C...

Sürdürülebilir tarımın temeli küçük aile işletmeleri

EYLÜL-EKİM 2022 / KAPAK KONUSU
Dünyadaki çiftliklerin yaklaşık yüzde 90’a yakını aile çiftliklerinden oluşuyor. Ancak küçük ölçekli bu aile çiftlikleri çeşitli sorunlarla karşılaşab...

Devlet destekledi, o çalıştı: şimdi 3 bin kovanla bal üretiyor

EYLÜL-EKİM 2022 / KAPAK KONUSU
Faik Efe; arıcılığa dört kovanla başladı, sabırla azimle çalıştı çabaladı, her yıl sayıyı biraz daha artırdı. Şu anda 3 bin arılı kovanı var. 14 çoc...

Sema ÖZAY 

Türkiye keçi varlığı 12 milyon

EYLÜL-EKİM 2022 / HAYVANCILIK
Türkiye, keçi varlığı bakımından dünyanın önde gelen ülkelerinden biri konumunda. 2009’dan bu yana verilen önemli desteklemelerle ülkemizde varlığı 12...

Hülya OMRAK 

IPARD Programı ile 22,1 milyar TL yatırım

EYLÜL-EKİM 2022 / ÖZEL HABER
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) çiftçilere ve kırsalda yatırım yapanlara bugüne kadar 22 milyar TL civarında katkı sağladı. Bunun ...

Murat ÖZKAN 

200 metrekare alanda 20 ton mantar üretiyor

EYLÜL-EKİM 2022 / GÜNDEM
Kadınların tarımsal alan ve gıda üretiminde yaptıkları önemli katkılarından dolayı 15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler Günü her yıl tüm dünyada çeşitli etki...

Hatice OLGUN - Murat ÖZKAN 

Murat HARMAN 

Su ürünleri yetiştiriciliğinde hedef büyüdü

EYLÜL-EKİM 2022 / GÜNDEM
Türkiye, su ürünleri yetiştiriciliği alanında üretim ve ihracat hedeflerini her geçen yıl büyütüyor. Konuya ilişkin sorularımızı cevaplandıran Balıkçı...

Müge ÇEVİK 

6 milyon ton buğday stokumuz var

EYLÜL-EKİM 2022 / HABER
Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Nevşehir'de Tarım Sektörü Temsilcileri Toplantısı'nda, "Bugün itibarıyla 6 milyon 200 bin ton civarında buğday ve...

“Gıda krizi küresel bir sorun”

EYLÜL-EKİM 2022 / GÜNDEM
Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü’nün (FAO) kuruluş tarihi olan 16 Ekim, her yıl Dünya Gıda Günü olarak kutlanıyor. Son yıllarda iklim krizi, C...

Müge ÇEVİK 

Aile çiftçiliği gıdanın güvencesi

EYLÜL-EKİM 2022 / KAPAK KONUSU
Türkiye’de 1 milyonun üzerinde aile çiftliği olarak belirlenen işletme bulunuyor. Kırsal alanda çevreyi korumak, sürdürülebilir kalkınmayı ve gıda güv...

Müge ÇEVİK 

Baharat tebliği yenilendi

EYLÜL-EKİM 2022 / RÖPORTAJ
Türk Gıda Kodeksi Baharat Tebliği (No: 2022/7) Nisan ayında Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi. 31/12/2023 tarihinden sonra, bu Tebliğ'e ayk...

Murat ÖZKAN 

Küf her zaman zararlı mı?

EYLÜL-EKİM 2022 / RÖPORTAJ
Ülkemizde ve dünyada her yıl milyonlarca ton gıda küflenme veya uygun saklama koşullarına riayet edilmemesi dolayısıyla çöpe atılıyor. Peki her küflen...

Murat ÖZKAN 

TİGEM Genel Müdürü Gezginç: “Tarım ve hayvancılığın garantisiyiz”

EYLÜL-EKİM 2022 / RÖPORTAJ
Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM) tarım ve tarıma dayalı sanayi için tohumluk, damızlık ve ham madde üretmenin yanı sıra gen kaynaklarını koru...

Nar

EYLÜL-EKİM 2022 / BİTKİSEL ÜRETİM
Çarşıdan taneyle alıp eve geldiğimizde binlerce çoğalan nar, büyüleyici rengi ve taneleriyle bereketin simgesi kabul edilerek en sevilen meyveler aras...

Ayşegül ULUCAN ŞAHİN 

Okul çağı çocukları öğün atlamamalı

EYLÜL-EKİM 2022 / GÜNDEM
Okulların açılması ile birlikte okula giden çocuklarda beslenme düzeni bir kez daha kendini hatırlattı. Çocuk ve ergenlerde okul döneminde beslenme na...

Hülya OMRAK 

Tarımda arz güvenliği için önemli adım

EYLÜL-EKİM 2022 / ÖZEL HABER
Tarım ve Orman Bakanlığının en önemli görevlerinden biri olan arz güvenliği ile ilgili süreçlerin daha da detaylı yürütülmesini sağlamak amacıyla Stra...

Müge ÇEVİK 

Bakırçay’ın nazlısı Kırkağaç kavunu

EYLÜL-EKİM 2022 / PAZARLAMA İLETİŞİMİ
Tohumdur insanı büyüten, yeşertip dal verdiren. Ekersin ve beklersin. Bilirsin kök verip toprağı çatlatacağını. Bilirsin, kendi ellerinle can suyu ver...

Kemal ÇİFÇİ 

Üniversiteden arıcılık eğitiminde yeni bir boyut: sanal ve artırılmış gerçeklik

EYLÜL-EKİM 2022 / TARIM TEKNOLOJİLERİ
Ankara Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi, arıcılık eğitiminde öncü bir yeniliğe imza atarak, VR (Virtual Reality/Sanal Gerçeklik) ve AR (Augmented R...

Fatih COŞKUN 

Aile tipi kooperatifçilik

EYLÜL-EKİM 2022 / KAPAK KONUSU
Dünyanın çeşitli yerlerinden başarılı kooperatiflerin hikayelerini anlatmak için bu sefer Amerika Birleşik Devletlerine gideceğiz. Aslında bu ABD’den ...

Dr. M. Erhan EKMEN 

Lezzeti tescillenmiş turşular

EYLÜL-EKİM 2022 / COĞRAFİ İŞARETLERDEN HABER VAR
Sıcak yaz günlerini geride bırakarak kışa hazırlandığımız şu günlerde, yazın taze sebze ve meyvelerinin tadını kışa taşıyan, aynı zamanda sağlıklı bi...

Sema ÖZAY 

Ocaklarımızdan başlayan gelenek ‘taş fırın’

EYLÜL-EKİM 2022 / EL SANATLARI
Kültürümüzde "ocak"la başlar fırının hikayesi de. Fırınların ana atası diye de tabir edebileceğimiz ‘ocak’ ismi, köken olarak öz Türkçedir ve 1000 yıl...

Hilal DOĞAN 

Baklagillerin kraliçesi eber sarısı koruma altında

EYLÜL-EKİM 2022 / NESLİ TEHLİKE ALTINDAKİ TÜRLER
lkemizde biyolojik çeşitliliğin korunması ve devamlılığının sağlanması konusunda çalışmalara devam ediliyor. Eber sarısı (Thermopsis turcica) diğer ad...

Murat ÖZKAN 

Tarım Kitaplığı

EYLÜL-EKİM 2022 / TARIM KITAPLIĞI
Çay kıtabı,Türkiye’nin geleneksel peynirleri piyasa yapisi ve coğrafi işaretleme, Fındık...

Hilal DOĞAN 

Cumhuriyet ulus iradesi

EYLÜL-EKİM 2022 / YAPRAK
Tarih, cumhuriyet, demokrasi, ilerleme, kalkınma, gönenç gibi kavramların üzerine derinliğine düşünülmesi, içlerinin boşalmasına izin verilmemesi adet...

Günay GÜNER 

Malatya mutfağının baştaci: kiraz yaprağında sarma köfte

EYLÜL-EKİM 2022 / ANADOLUNUN TADI TUZU
Malatya, bereketli topraklarında yetişen ürünler kadar bu ürünlerle yapılan birbirinden lezzetli yemekleri ile de öne çıkan mutfağa sahip bir ilimiz. ...