Bakan Pakdemirli: “Yerel kalkınmaya 22 milyon Avro destek verilec...

EYLÜL-EKİM 2019/ HABER
Bakan Pakdemirli: “Yerel Kalkınma Stratejilerinin Uygulanması Programı’yla 2023 yılına kadar, yerel eylem gruplarına yaklaşık 22 milyon avro dest...

Modern bağlarla üretimde artış sağlandı

EYLÜL-EKİM 2019/ KAPAK KONUSU
Dünyanın en eski ve köklü bağcılık kültürüne sahip olan Anadolu toprakları, uygun iklim ve toprak koşulları ile birçok üründe olduğu gibi asmanın...

Müge ÇEVİK

Türkiye çekirdeksiz kuru üzüm üretiminde dünya lideri

EYLÜL-EKİM 2019/ KAPAK KONUSU
Üzüm üretiminde kendine yeten bir ülke konumunda olan Türkiye, kuru üzüm ihracatında ise dünya lideri. Ülkemizde oldukça yoğun olarak yapılan üzü...

Hülya OMRAK

Bağ ürünlerini satın alırken nelere dikkat etmelisiniz?

EYLÜL-EKİM 2019/ KAPAK KONUSU
Bağcılıktan elde edilen ürünler ülkemiz ekonomisine önemli katkılar sağlıyor. Kuru üzüm üretiminde dünya liderliğini elinde bulunduran Türkiye, a...

Ayşegül ULUCAN ŞAHİN

Vitamin, mineral ve antioksidan kaynağı üzüm

EYLÜL-EKİM 2019/ KAPAK KONUSU
Bağcılık ürünleri içerisinde yaş ve kuru üzüm ile pekmezin besin değerleri yetişkin ve çocuk beslenmesinde önemli bir yer tutuyor. Hacettepe Üniv...

Ayşegül ULUCAN ŞAHİN

“Tarladan pazara kadar Türk çiftçisinin yanındayız”

EYLÜL-EKİM 2019/ RÖPORTAJ
Kuruluşundan bugüne ülkemiz çiftçisinin tarımsal girdi ihtiyaçlarını karşılayan, aynı zamanda üretilen ürünleri alarak doğrudan tüketiciye ulaştı...

Müge ÇEVİK

Türkiye’deki nadas sonuçları dünya uygulamalarıyla uyumlu

EYLÜL-EKİM 2019/ ÖZEL HABER
Kurak ve yarı kurak bölgelerde, yağışın yetersiz olduğu zamanlarda uygulanan nadas, dünyada ve ülkemizde başvurulan tarımsal bir yöntem. Yağış ye...

Hülya OMRAK

Türkiye’nin tarımsal üretim üsleri OSB’ler

EYLÜL-EKİM 2019/ RÖPORTAJ
Türkiye’de 27 ilde bitkisel ve hayvansal üretim konulu Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (TDİOSB) projesi yürütülüyor. Bu çerçevede k...

Müge ÇEVİK

Kırmızı listedeki tür: Çizgili Sırtlan

EYLÜL-EKİM 2019/ ENDEMİK TÜRLER
Ülkemizde Andık, Yeleli Kurt, Aftar, Aptar, Heftar, Alacanavar, Öcü, Dab’a gibi çeşitli isimlerle anılan ve insanlardan uzak bir yaşam sürdüğü iç...

Murat ÖZKAN

İdris Ölmez

Peynirde Kaz Dağları’ndan gelen lezzet: Ezine

EYLÜL-EKİM 2019/ ÖZEL HABER
Kaz Dağlarının bol oksijeni ve zengin bitki örtüsüyle beslenen koyun ve keçilerin sütleriyle yapılan coğrafi işaretli Ezine peyniri, tadı ve arom...

Ayşegül ULUCAN ŞAHİN

Kanatlı sektörünün büyüyen gözdesi bıldırcın

EYLÜL-EKİM 2019/ HAYVANCILIK
Eti ve yumurtası protein açısından oldukça zengin olan bıldırcın, ekonomik değeriyle de üreticiye adeta göz kırpıyor. Ülkemizde son yıllarda özel...

Hülya OMRAK

Tüm canlıların hayat kaynağı sulak alanlar

EYLÜL-EKİM 2019/ RÖPORTAJ
Sulak alanlar, birçok canlı türünün yaşam alanı olmasının yanı sıra, iklim değişikliğinin kontrolünde de büyük bir öneme sahip. Tescil edilmiş 7...

Murat ÖZKAN

Mehmet OĞUZ

Kaybolmaya yüz tutmuş meslek: sepetçilik

EYLÜL-EKİM 2019/ EL SANATLARI
Özellikle ‘sepetçi söğüdü’ diye anılan ve ‘sorgun ağacı’ olarak da bilinen söğüt ağacının dallarıyla; fındık ve kestane ağaçlarının dalları ve sa...

Hilal DOĞAN

Bir avuç tohumla başlayan hikaye, 50 dekarda üretime dönüştü

EYLÜL-EKİM 2019/ ÖNDER ÇİFTÇİ
Tarımsal üretimin yükünü en çok omuzlayan kadınlara adanan bir gün 15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler Günü… Birleşmiş Milletler tarafından 18 Aralık 2...

Mehmet Küçükkaya

Mustafa Aydemir

Bağcılıkta üretici örgütlenmesi

EYLÜL-EKİM 2019/ KAPAK KONUSU
Bağcılıkta oldukça eski ve köklü bir kültüre sahip olan Anadolu, bağcılığın dünyaya yayıldığı merkezlerden biri olarak bilinmektedir. Üzüm, iklim...

Dr. M. Erhan EKMEN

Bin 800 parseli birleştirerek Türkiye’nin en büyük meyve bahçesin...

EYLÜL-EKİM 2019/ ÖZEL HABER
Yozgat’ın Kadışehri ilçesi Kabalı köyünde devlet, vatandaş ve özel sektör iş birliğinin nadir örneklerinden olan “Deveci Havzası Meyvecilik Enteg...

Murat ÖZKAN

Mehmet OĞUZ

Kooperatifçilik ülkemizde haksız bir itibar suikastine uğramıştır

EYLÜL-EKİM 2019/ EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Sağlıklı gıdanın üretimi ve topluma ulaştırılması konusundaki tüm aşamalar dikkate alındığında, gelişmiş ülkelerde kullanılan en yaygın tekniğin ...

Yusuf ÜSTÜN

Cumhuriyet’e giden yolda kağnılar

EYLÜL-EKİM 2019/ YAPRAK
Türk Bağımsızlık Savaşı öyle destansı bir savaştır ki bu denli haklısını, özverilisini tarih pek az kaydetmiştir. Bir halk düşününüz; yüzyıllar b...

Günay GÜNER

"Gençlere köprü olmaya çalışıyorum"

TEMMUZ-AĞUSTOS 2019/ AYIN KONUĞU
Türk Halk Müziğinin önemli temsilcilerinden. Türkülere gönül vermiş. Neşeli ve enerjik halleriyle ekranlardan tanıdığımız genç yaşlı herkese tür...

Canan YALÇIN SEVER

Organik tavukçuluk nedir, ne değildir?

TEMMUZ-AĞUSTOS 2019/ TARIM EKONOMISI
Alternatif bir üretim tekniği olarak ortaya çıkan organik tarım, ülkemizde ilk olarak seksenli yılların ortalarında Avrupalı alıcılardan gelen ta...

Dr. Ali Kemal ÖZTÜRK

Asma yaprağının başkenti Erbaa’dan narin ve ince Narince

TEMMUZ-AĞUSTOS 2019/ ÖNDER ÇİFTÇİ
Büyük küçük bir çoğumuzun yemeye doyamadığı Türk mutfağının özel yemeklerinden yaprak sarmasının lezzetini belirleyen en önemli şey, şüphesiz yap...

Çağrı OVAYURT

Hedefimiz sulanabilir tarım alanlarının tamamını suyla buluşturma...

MAYIS-HAZİRAN 2019/ KAPAK KONUSU
Su, insan hayatının olmazsa olmazı. İçilebilir suyun yanı sıra, tarımda kullanılan suyun önemi de bir o kadar fazla. Nitekim, ülkemizdeki su kayn...

Ayşegül ULUCAN ŞAHİN

Türkiye’nin en büyük kamu çiftçisiyiz

MAYIS-HAZİRAN 2019/ RÖPORTAJ
Tarihi, Osmanlı Devleti’ndeki haralara kadar uzanan Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM), günümüzde Türk çiftçisinin kaliteli damızlık ve se...

Müge ÇEVİK

Mehmet OĞUZ

Erdal Özyağcılar:“Yemek yapmayı çok seviyorum”

MAYIS-HAZİRAN 2019/ AYIN KONUĞU
“Bizimkiler”in Şükrü’sü, “Şehnaz Tango”nun Muhsin’i, “Yabacı Damat”ın Kahraman’ı, “Elveda Rumeli”nin Sütçü Ramiz’i ve sayamadığımız birçok karakt...

Canan YALÇIN SEVER

Bitkisel protein zengini mantar etin yerine geçmez

MART-NİSAN 2019/ KAPAK KONUSU
Mantar; düşük kalorisi, vitamin ve mineral içeriğiyle sağlıklı beslenmek isteyenlerin tercihi. Ankara Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Ö...

Hülya OMRAK

İbrahim BAĞCI

Doğadaki insan Serdar Kılıç “Tabiatla bağımızı yeniden kurmalıyız...

MART-NİSAN 2019/ AYIN KONUĞU
Dergimizin bu sayısındaki konuğu TRT Haber’de hazırladığı Doğadaki İnsan belgeseliyle tanıdığımız Serdar Kılıç. Doğadaki insanın yalnızca yaşam m...

Müge ÇEVİK

“Doyduğumuz topraklarda kalkınmanın vakti geldi”

MART-NİSAN 2019/ ÖNDER ÇİFTÇİ
8 Mart Dünya Kadınlar Günü her yıl tüm dünyada çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Ülkemizde de emekçi kadınların başarı dolu hikayeleri her geçen ...

Ayşegül ULUCAN ŞAHİN- Melda KAPLAN ÇUKURLUÖZ