KASIM-ARALIK 2022 / TARIM KITAPLIĞI

Tarım Kitaplığı


Hilal DOĞAN    

03.02.2023 


Bitkilerin gizli dünyası turpgiller, Ankara’nın ağaç, ağaççık ve çalıları, Küçük ve orta ölçekli yağmur suyu kullanımı

Haber Görseli

BİTKİLERİN GİZLİ DÜNYASI TURPGİLLER

Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Kanser Dairesi Başkanlığı raporlarına göre "kanseri önlemede sinerjistik bir şekilde çalıştığı öne sürülen çeşitli besinlerin ve fitokimyasalların kaynağı" olarak gösterilen turpgiller, Türkiye florasında dünyadakinden çok daha fazla cins ve türe sahip.
 
Bitki uzmanı yazar, turpgiller hakkında hazırlamış olduğu kitabında; turpgiller familyasından otuz farklı bitki ve sebzeyi bizlere tanıtarak bilgiler veriyor. Latince bitki adları, kaynakça ve sözlük kısmıyla tamamlanmış 157 sayfadan oluşan kitap Atafarm Yayınlarından çıkmış. 

Haber Görseli

ANKARA’NIN AĞAÇ, AĞAÇÇIK VE ÇALILARI

Yıllarını Ankara’nın ağaçlarını araştırmaya adamış bir orman mühendisi tarafından kaleme alınan bu kaynak eserde; yazar kendi gözlem ve araştırmaları esnasında çektiği fotoğraflar ve açıklamalar eşliğinde bizlere Ankara’nın bahçelerinde, sokak ve parklarında karşımıza çıkan ağaç ve çalıların yanı sıra Ankara’ya özgü dağlık, ormanlık ve bozkır alanlarındaki odunsu türler hakkında ayrıntılı bilgiler sunuyor. 596 sayfadan oluşan kitap Kırsal Çevre ve Ormancılık Sorunları Araştırma Derneği tarafından ilk olarak 1989’da neşredilmiş, 2016’da ise genişletilerek tekrar yayınlanmış ve okuyuculara sunulmuştur.

 

Haber Görseli

KÜÇÜK VE ORTA ÖLÇEKLİ YAĞMUR SUYU KULLANIMI

Ekoloji, arazi ve su bilimiyle doğrudan ilişkili peyzaj mühendisliği ile yer altı ve yer üstü sularını konu edinen hidrojeoloji alanında yetişmiş yüksek mühendisler tarafından yazılmış bu eserde; günümüz dünyası için son derece önemli hatta hayati birtakım temel bilgilendirmeler yapılarak yağmur suyu konusunun hatırlara getirilmesi ve kullanımı açısından önem arz eden bölümler ve uygulamalar şekillerle açıklanarak verilmiş. 
 
432 sayfadan oluşan kitap; meteorolojik etmenler, yağmur suyunun depolanması, yağmur suyu depolama sistemlerinin bakımı, su kalitesi ve iyileştirilmesi, maliyet analizi, yağmur suyunun peyzaj sulamasında kullanımı, yağmur suyunun diğer kullanımları ana başlıklarından müteşekkil olup Teknik Yayınevi tarafından yayınlanmış.

Bitkiler turpgiller Ankara ağaç ağaççık çalılar yağmur suyu kullanımı