MAYIS-HAZİRAN 2022 / TARIM KITAPLIĞI

Tarım Kitaplığı


Hilal DOĞAN    

15.06.2022 


Her Yönüyle Gül ve Gül Yetiştiriciliği, Sarımsak, Toprak Solucanları

Haber Görseli

Her Yönüyle Gül ve Gül Yetiştiriciliği

Kitap, iki bölümden oluşmakta olup, birinci bölümünde; gülün genel özellikleri ve tarihsel yeri ile güllerin kullanım alanları, çoğaltılması, çoğaltma yöntemleri, fizyolojik bozulmalar ve çareleri, budanması, hastalık ve zararlıları hakkında detaylı bilgiler veriliyor. İkinci bölümde ise yetiştirme çeşitleri bakımından kesme çiçek gül yetiştiriciliği, topraksız gül yetiştiriciliği ve kesme gül standartlarının nasıl olması gerektiğiyle ilgili okuyucu bilgilendiriliyor. Kitap, bilhassa kesme gülün kalite, boy ve çiçek saplarının kotlandırılması, tolerenslara, pazarlamaya ve kesme gülün hazırlanışına ilişkin kurallar ve kaynakça ile sonlandırılmış. Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Tarla Bitkileri ve Teknolojileri Fakültesi Dekanı Prof. İbrahim Baktır tarafından yazılan kitap Hasad Yayıncılıktan çıkmış.

Haber Görseli

Sarımsak
 
Orijinal adı ‘The Miracle of Garlic’ olan kitapta; sarımsağın mucizevi bir bitki olduğu vurgulanarak bu özellikleri ve yararları anlatılmış. Yazarın doğal antibiyotik olarak nitelendirdiği ve kitabında kendisinden ilaç olarak söz ettiği sarımsağın, hastalıkları önleyici ve alternatif tedavilerdeki uygulamaları hakkında da bilgiler veriliyor. 
 
Yaygın kullanım alanı olan sarımsağın seçilmesi, yetiştirilmesi ve saklanması konusunda pratik önerilerde bulunan kitap, Penny Stanway tarafından yazılmış ve Kuraldışı Yayınevi tarafından yayınlanmış.

Haber Görseli

Toprak Solucanları 

Doğada ve toprağın içinde önemli görevleri olan, ekolojik dengedeki yeri büyük olan omurgasız hayvan solucanlar hakkında yazılmış kapsamlı bir kitap. Toprak yapısı, verimliliği ve üretim üzerinde olumlu etkiye sahip solucanların aynı zamanda bitki hastalıklarını da önleyen özelliklerini okuyucuya tanıtan bu kitap; toprak solucanlarını ayrıntılı tanıtarak rollerini, ülkemizdeki türlerini ve nasıl yayılış gösterdiklerini bizlere anlatıyor. Biyolog Mete Mısıroğlu tarafından kaleme alınan kitap Nobel Akademik Yayıncılıktan çıkmış ve 182 sayfadan oluşuyor. 

Gül Gül Yetiştiriciliği Sarımsak Toprak Solucanları