OCAK-ŞUBAT 2021 / TARIM KITAPLIĞI

Tarım Kitaplığı


Hilal DOĞAN    

15.01.2021 


Saksı Bitkileri El Kitabı, Toplu Balık Ölümleri, Sebze Yemekleri, Yemek Öğretimi

SAKSI BİTKİLERİ EL KİTABI

Adından da anlaşılacağı üzere kitap, salon ve bahçede saksı bitkilerinin bakımı ve yetiştirilmesi için bir nev’i rehber niteliği taşıyor. Evde daha çok zaman geçirdiğimiz pandemi döneminde hobi olarak çiçeklerle ilgilenenlerin keyifle okuyabilmesinin yanı sıra her tür çiçeklik tipine uygun bitkiyi seçebilmek için gerekli ipuçlarını vererek, fotoğraflarıyla 180 tür çiçek hakkında bizleri bilgilendiriyor. Kitapta gündelik bakım ve yetiştirme yöntemlerinden zararlılarla mücadeleye, çiçeklerimizi daha iyi yetiştirebilmemiz için gerekli bilgilerle birlikte çiçek alanlarına uygun sanatlı kompozisyon önerileri de yer almakta. Peter Mchoy ve Stephanie Donaldson tarafından kaleme alınan ve 512 sayfadan oluşan kitabı İş Bankası Kültür Yayınlarında bulabilirsiniz.

Haber Görseli

TOPLU BALIK ÖLÜMLERİ

Biyolog ve Su Ürünleri Fakültesi İç Sular Uzmanı olan Profesör Münir Ziya Lugal Göksu tarafından yazılan bu kitapta, bilhassa son dönemlerde dünyanın önemli sorunlarından biri olan toplu balık ölümlerine ve nedenlerine dikkat çekiliyor. Profesör Göksu, insanlık ve tüm canlılar için son derece hayati olan balık ölümlerini çevre kirlilikleri, tarım ilaçları ve var olan bilgi eksiklikleri çerçevesinde ele alıyor. Su ürünleri mühendisleri ve konu uzmanlarının bu türden hadiselerle karşılaştıklarında izlemeleri gereken yol ve yöntemleri, tecrübe ve bilimsel bilgilerle paylaşan yazar; sebepler, eylem planı ve çözümlerle pratik bilgiler vererek danışmanlık yapıyor. Konuyla alakalı kişilerin kitaplığında bulundurması gereken kitap, Akademisyen Kitabevinden çıkmış ve 116 sayfadan oluşmakta.

Haber Görseli

SEBZE YEMEKLERİ, YEMEK ÖĞRETİMİ

Cumhuriyet tarihinin ilk yemek duayenlerinden olan ve yemek kitapları konusunda çığır açan Ekrem Muhittin Yeğen bu çalışmasında hem Türk hem de dünya mutfağına hitap ederek sebzelerden yapılan geleneksel ve çok bilinmeyen tariflerle seçeneklerimizi zenginleştirmenin yanında, nasıl yemek yapılacağı hakkında da önemli bilgiler ve püf noktaları veriyor.  Yaş ve kuru sebzelerden yapılan yemeklerin değişik tariflerinin yanı sıra sebzelerin özelliklerinin ve kalorilerinin de yer aldığı 168 sayfalık bu kitabı İnkılap Kitabevinden temin edebilirsiniz.

Haber Görseli

Saksı Bitkileri El Kitabı Toplu Balık Ölümleri Sebze Yemekleri, Yemek Öğretimi