KASIM-ARALIK 2020 / TARIM TEKNOLOJİLERİ

Dalgıç motorlu pompa ile su temininde enerji tasarrufu


Fatih COŞKUN    

23.11.2020 


Dalgıç motorlu pompalar ile tarımdan endüstriye birçok alanda enerji tasarruflu su temini sağlanıyor.

Verimli sulama, tarımsal üretimde başarıyla halledilmesi gereken başlıca konulardandır. Yetiştirilen ürünlerin sulama ihtiyacı karşılanırken, bunu hem verimli hem de tasarruflu yapmak önem taşır.

Sulama ihtiyacını yer altı sularından pompa vasıtasıyla yapmak durumunda olan birçok üretici bulunuyor. Azalan kaynaklar, değişen su gereksinimleri ve dalgalanan yer altı suyu seviyeleri, genellikle yalnızca tek bir çalışma noktasında optimum şekilde çalıştıkları için dalgıç pompalar açısından önemli zorlukları barındırır. Bu da  artan elektrik maliyetleri ve boşa giden enerji ile sonuçlanır.

MAKSİMUM ENERJİ TASARRUFU
Suyu optimum kullanabilme üzerine çalışmalar yürüten Wilo-Actun Zetos firması geliştirilen yeni ürünüyle; değişen çalışma noktalarına değişken şekilde uyum gösteren ve değerli kaynakların sürdürülebilir kullanımını sağlayarak, hem maliyet tasarrufu hem de enerji tasarrufu elde eden bir çözüm sunuyor.

Su tedariki ve basınç yükseltme, ham su temini, temiz su arıtımı ve profesyonel sulamanın yanı sıra tarım, endüstri ve offshore uygulama alanlarında kullanılan bu dalgıç motorlu pompa, sınıfında yüzde 85,5'e varan yüksek pompa verimliliği sayesinde maksimum enerji tasarruflu su temini sağlıyor.

PROFESYONEL SULAMA İLE TARIM İHTİYAÇLARINI KARŞILIYOR

28 yıldır Türkiye’de de faaliyet gösteren firmanın satış mühendisi Ahmet Selim Çınar’dan edindiğimiz teknik bilgilere göre, yer altı suyu seviyesinin düşük olduğu birçok bölgede profesyonel tarım gereksinimlerini karşılamak için suyun çok derinden pompalanması gerekiyor. Geliştirilen derin kuyu pompası bu alanda istenen tedariğin karşılanmasını sağlayarak yüksek kum içeriği olan uygulamalarda bile uzun servis ömürlü ve dayanıklı bir çözüm sunuyor. Ürün, maksimum saatte 385 metreküp hacimsel debi ve 640 metre basma yüksekliğine sahip olması ile de dikkat çekiyor.

ÇEVRE DOSTU ÖZELLİKLERİ VAR
 
Yüksek verimli pompalar ve motorların kullanılması, belediyelerin su yönetimi sırasında karbondioksit emisyonlarını azaltmalarına imkan tanıyor. Ayrıca sürekli artan enerji maliyetleri nedeniyle enerji tasarruflu içme suyu tedariği sağlanması ihtiyacı karşılanıyor. Tüm bileşenlerde kullanılan yüksek kaliteli malzemeleri ile bu ürün, asidik ve alkali su veya yüksek tuz içeriği olan suyu pompalayabiliyor.

su enerji tasarrufu