OCAK-ŞUBAT 2018 / HABER

Kış mevsiminde üzüm hasadı


  

20.03.2018 

Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde yetiştirilen çekirdeksiz Sultaniye üzümü, kış mevsimi olmasına rağmen dalından hasat ediliyor.
Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde dünyaca ünlü çekirdeksiz sofralık Sultaniye üzümleri soğuk kış ayına rağmen dalından taze olarak kesilip, yurdun dört bir yanına gönderiliyor.

Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde yetiştirilen çekirdeksiz Sultaniye üzümü, kış mevsimi olmasına rağmen dalından hasat ediliyor. Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ali İhsan Ülgen, Sarıgöl ve çevresinde 110 bin dekarlık alan üzerinde üzüm bağı bulunduğunu belirtti. Bağların büyük bir kısmının temmuz ayında kanaviçeyle örtüldüğünü aktaran Ülgen, "Bu bağların bu yıl yüzde 90'ı koruma altına alındı. Aralık ayının ortalarına gelinmesine rağmen, dalında taze olarak korunuyor. Kış ayına kadar üzümü bağda bekleyen bağlar özel bağlardır. Bunlar için özel ve iyi bakım yapılması gerekiyor. İçi fazla sürülmüyor ve toprak havalandırılmıyor. Hayvan gübresi kullanılıyor ve bağlar örtüaltına alınarak doğal afetlere karşı korunuyor." dedi.

Haber Görseli

Sarıgöllü üzüm üreticisi Musa Topdemir de üzüm üreticilerinin en büyük sıkıntısının don olayı olduğunu anlattı. Sarıgöl üzümüne büyük rağbet olduğunu anlatan üretici Topdemir, "Üzümlerimizi kış ayına kadar kendi dalında muhafaza altında tutabiliyoruz. Üzümlerimize rağbet var yurt genelinde yoğun bir talep var. Herkesin merak ettiği üzümün bu mevsime kadar nasıl kaldığı konusudur. Bağlarımızı organik gübre kullanmanın yanı sıra çift örtü sistemi ile koruyoruz. Ayrıca dona karşı saman yakma sistemi ile ısıtıyoruz. Damlama suyla 17 derece sıcak su veriyoruz." diye konuştu.