KASIM-ARALIK 2018 / TARIM KITAPLIĞI

Tarım Kitaplığı


Hilal DOĞAN    

31.10.2018 


Türkiye’nin Ağaçları ve Çalıları, Su Hakkı, Balık Profesörünün Av Güncesi

Haber Görseli

Türkiye’nin Ağaçları ve Çalıları

Kendisi bir elektronik mühendisi olan yazar, çocuğuna ağaçları tanıtabilmek için küçük çapta bir fotoğrafçılıkla başlamış bu işe. Ağaç sevgisi onu, ülkemizin hemen her yerinde bulunan ağaç ve çalılıkları çekmeye yöneltmiş. Anadolu ve Trakya’da yıllarını vererek çektiği ağaç varlığını ve türlerini tanıtmak içinse bu kitabı yayınlamış. Kitapta 350 ağaç ve çalı türü iki binin üzerinde fotoğrafla birlikte tanıtılıyor. Ülkemizdeki ağaç türlerinin tamamına yakınının ve belli başlı çalıların yöreleri, yetişme koşulları, ailesi ve anavatanı gibi özellikleri, Türkçe ve Latince adları ile birlikte verilmiş. Okurların ağaçları tanıması, koruyup sevmesi amacıyla yazılmış olan kitap, 728 sayfadan oluşuyor, Kırmızı Kedi Yayınları ve NTV Yayınları tarafından basılmış.

Haber Görseli

Su Hakkı

Kitabını, suyu insanlar ve gezegen için sonsuza kadar korumak düşüncesiyle yazdığını ifade eden Kanada’lı yazar Maude Barlow; suyun bir insan hakkı olduğunu savunuyor. Kitabında da herkesin bu hakka sahip olması için çeşitli ülkelerde vermiş olduğu mücadeleyi gösteriyor okuyucuya. Kitabı okuduğumuzda suya nasıl haksızlık ettiğimizi ve onun kıymetini yeterince bilmediğimizi tekrar anlıyoruz. Yazar bu hususta acil uyarılar da yaparak yaşamın kaynağı olan su katliamını nasıl engelleyebileceğimize dair pratik çözümler de vermiş. Yeni İnsan Yayınevinden çıkmış olan kitap 352 sayfadan oluşuyor, kitabın çevirisini de Arife Köse yapmış.

Haber Görseli

Balık Profesörünün Av Güncesi

Kendisini doğaya, balıklara ve hayvanlara adamış olan balık üstadı yazar Vedat Abayoğlu, balığa merak duyanları, çıktığı balık gezilerine davet edip bilgi paylaşımında bulunarak ve balıkları öğreterek yaşamını sürdürmekte. Av Güncesi adlı kitabında da geçmişte balığa dair anılarını bizlerle paylaşıyor. Balıkla ilgili tatbik edilmiş pek çok bilgiyi öğrenebileceğimiz bu kitap gerçek anlamda bir balık erbabı tarafından kaleme alınmış nitekim yazar, balıkçılar aleminde balık profesörü olarak bilinmekte. Say Yayınları’ndan çıkmış olan kitap 208 sayfadan oluşuyor.

Tarım Kitaplığı ağaç su balık av