Yapılışı:
Yoğurdu, zeytinyağını, tahini ve toz şekeri çukur bir kap içinde iyice çırpın.
Ayrı bir kaba mısır ununu, kabartma tozunu ve tarçını koyup harmanlayın. Ortasını havuz gibi açın. İçine yoğurtlu karışımı koyun. Tüm malzemeyi karıştırarak birbirine yedirin. Hazırladığınız karışımı, dibi yağlanmış fırın kabına aktarın. Yaklaşık 1,5 parmak kalınlığında olacak şekilde yayın. Üstünü düzeltin ve susamı serpiştirin. 30 dakika dinlenmeye bırakın.
Hamurun üstüne, son olarak, zar kabukları ayıklanmış ve iri kıyılmış fıstık tanelerini, serpiştirin ve 180 derece ısıtılmış fırında pişmeye bırakın.
Yaklaşık 45-50 dakika sonra, hamurun üstü kızardığında, kabı fırından alıp soğumaya bırakın. Soğumuş keki dilimleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.