EYLÜL-EKİM 2018 / HABER

Cumhurbaşkanı Erdoğan balıkçılık av sezonunu açtı


  

07.09.2018 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, av sezonunun bereketli geçmesini diledi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından düzenlenen Balıkçılık Av Sezonu Açılış Töreni’ne katıldı. Erdoğan törende balıkçılarla seyir yaptı ve denize yavru balık bıraktı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından düzenlenen Balıkçılık Av Sezonu Açılış Töreni’ne katıldı. Erdoğan törende balıkçılarla seyir yaptı ve denize yavru balık bıraktı.

Sarıyer Kireçburnu Balıkçı Barınağı’nda düzenlenen törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, av sezonunun bereketli geçmesini diledi. Erdoğan, “Denizde kısmetinizin peşinde geçireceğiniz günler, haftalar ve aylar boyunca ağlarınızın hep dolu çıkmasını diliyorum. Böylece hem sizlerin özellikle kazancı bol olacak hem de vatandaşlarımız uygun fiyatlara balık temin edecektir. Türkiye, son dönemde denizlerinde yılda yaklaşık 300-400 bin ton balık, su ürünü temin etmektedir. Bu rakamın neredeyse üçte birini tek başına o meşhur hamsimiz oluşturmaktadır. Bundan on yıl önce sadece hamsi avının 250-300 bin ton düzeyinde gerçekleştiğini de unutmamamız gerekiyor.” diye konuştu.

Kişi başı balık tüketiminin artmasını arzu ettiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bilinçli avcılıkla denizlerimizi temiz tutarak, karaya çıktıktan sonraki saklama ve dağıtım kanallarını geliştirerek milletimizi yeniden balıkla buluşturmalıyız. Hele hele balıkların çoğalma döneminde uygulanan av yasağına mutlaka riayet etmeliyiz. Bir kez daha sizlere bereketli bir balıkçılık sezonu diliyorum. Burada sizlere sesleniyorum. Pruvanız neta, dümeniniz viya, rüzgârınız kolay, bahtınız açık olsun.” dedi.

DAHA ÇOK BALIK TÜKETMELİYİZ

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ise törende yaptığı konuşmada yeni av sezonunun açılışında balıkçıların heyecanına ve sevincine ortak olmak için geldiklerini belirtti. Doğal kaynakların gelecek kuşaklara aktarılacak bir emanet olduğuna vurgu yapan Bakan Pakdemirli, balık avcılığının sürdürülebilirliğinin sağlanması için koruma ve kullanma dengesinin mutlaka sağlanması gerektiğinin altını çizdi.

Konuşmaların ardından İstanbul Müftüsü Hasan Kamil Yılmaz’ın duasıyla balık av sezonu açıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yetiştirilen balıkları denize bırakan Erdoğan ve beraberindekiler daha sonra Habib Reis 4 isimli balıkçı teknesine binerek denize açıldı. Burada kaptan köşküne çıkan Erdoğan, bir süre balıkçılarla birlikte seyahat ettikten sonra tekneden inerek vatandaşlara balık dağıttı.