MART-NİSAN 2023 / KAPAK KONUSU

Sarıgül Nine düvesini satıp parasını afetzedelere bağışladı


  

01.06.2023 


Kars'ın Akyaka ilçesinde 70 yaşındaki Sarıgül Kaçan, düvesini satıp parasını depremzedelere bağışladı. Merkez üssü Kahramanmaraş olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden etkilenenler için düzenlenen bağış kampanyasına Akyaka'nın Karahan köyünde yaşayan Sarıgül Nine de katıldı.

Kendisine ait düveyi 13 bin liradan satan Kaçan, bu meblağı depremzedelere bağışlamak üzere köy muhtarı oğlu Selahattin Kaçan'la Akyaka Kaymakamlığına gönderdi.
 
Kaçan, herkes için dualar ettiğini belirterek, "Depremzedelere, köylülerimiz halkımız için mal yollasalardı içine katıp yollayacaktım. Düveyi satıyorum ve Kaymakam Bey'e parasını teslim edeceğim. Ölenlerin, enkaz altında kalanların hayrına gönderiyorum. Allah Cumhurbaşkanımızı, orada bulunan askerlerimizi, yardım edenleri korusun, balama kurban. Allah devletimize zeval vermesin, Allah devletimizin eksikliğini vermesin, bayrağını indirmesin" ifadesini kullandı.
 
BUZAĞILARA "DEPREM 1" VE "DEPREM 2" İSMİNİ VERDİ
 
Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde yaşayan Şeref Uzdilli, 15 gün erken doğan buzağılarına "Deprem 1" ve "Deprem 2" ismini verdi. Uzdilli, ineklerinden sağdığı sütleri pişirerek depremzedelere gönderiyor.
Şeref Uzdilli, "Depremin 1'inci günü biri, diğeri de 2'nci günü doğdu. Buzağıların isimlerini 'Deprem 1' ve 'Deprem 2' koyduk. Allah kimseye bu acıları yaşatmasın. Şu anda burada kimse yem saman satmıyor. Satılsa alacağız ama kimsede yok. Herkesin binaları çöktü. Yemler hep göçük altında kaldı. Sadece saman ve yem sıkıntımız var. İnşallah bu zor günleri atlatırız" dedi.

Haber Görseli

HATAY'DA ENKAZDA KALAN İNEK 17 GÜN SONRA KURTARILDI
 
Hatay'ın Antakya ilçesinde enkazda kalan ineği, Gölcük Belediyesi ekipleri 17 gün sonra kurtardı. Antakya'ya bağlı kırsal Aşağıoba Mahallesi'nde bir enkazdan ses geldiğini fark eden ekipler, depremin 17. gününde enkaz altındaki ineği kurtardı.
 
Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer'in talebiyle Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından bölgeye gönderilen veteriner hekim ineği muayene etti. Veteriner kontrolünde ineğin sağlık durumunun iyi olduğu belirlendi. 
 
İlk müdahalenin ardından belediye ekipleri, kurtarılan ineğe yem ve su verdi. Personeline teşekkür eden Sezer, "Salgın önlemi için çalışırken, depremin 17. gününde, enkazdan bir canlıyı kurtarmak ekiplerimize büyük moral oldu" ifadesini kullandı.

afetzede bağış