MART-NİSAN 2023 / KAPAK KONUSU

ÇAYKUR’dan depremzedelere sıcak çay ikramı


Ayşegül ULUCAN ŞAHİN    

01.06.2023 


Sarsıcı depremlerin 11 ilde meydana getirdiği yıkımlar ülkemizi yasa boğarken bölgede yapılan yardımlar depremzede vatandaşların acılarını bir nebze de olsa hafifletmek için. ÇAYKUR da depremden etkilenen vatandaşlara sıcak çay ikramında bulunarak yüreklerdeki acının değil ama soğuk havanın etkisini azaltmaya çalıştı.

10 ilde meydana gelen yıkıcı depremlerin ardından Tarım ve Orman Bakanlığı bağlı kuruluşlarından olan ÇAYKUR, soğukta kalan depremzede vatandaşlara sıcak çay ikram ederek destek oldu.

Haber Görseli

ÇAYKUR; 1 tır, 10 kamyon, 4 çay ikram aracı, 65 stant, 114 personel ile depremzedelere soğuk havalarda sıcak çay desteği sağladı. Toplam 80 çay dağıtım istasyonu kurulumu ile bölge genelinde şu ana kadar 2 milyon 850 bin bardak çay ikramında bulunan ÇAYKUR tarafından il il yapılan yardımlar şu şekilde sıralanıyor: 

Haber Görseli

Adana’da 5 ayrı noktada,  Adıyaman merkez ilçe ve Tut toplanma alanında, yerleşimin ve afetin etkisinin yoğun olduğu Diyarbakır’ın merkez ilçelerinde, Gaziantep’in Islahiye ve Şahinbey ilçelerinde, depremin en şiddetli hissedildiği Hatay’da birçok noktada, depremin merkez üssü olan Kahramanmaraş’ta birçok bölgede, Kilis’te AFAD çadır alanında, Malatya merkezde, Osmaniye il merkezinde ve Şanlıurfa’da toplam 1 tır, 10 kamyon, 4 çay ikram aracı, 65 stant, 114 personel ile depremzedelere çay ikramında bulunuldu.

Haber Görseli

çay deprem destek ikram