MART-NİSAN 2023 / KAPAK KONUSU

TKDK 147 personeliyle deprem bölgesindeydi


Ayşegül ULUCAN ŞAHİN    

01.06.2023 


Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu, deprem felaketinin yaşandığı 11 ilde 147 personel ve 39 Kurum aracıyla 2 yardım tırının ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasını sağladı.

Kahramanmaraş merkezli yaşanan ve 11 ili etkileyen deprem felaketinde Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), başlattığı yardım seferberliği ile afetten etkilenen vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak için yoğun bir çalışma yürüttü.
 
Depremin yaşandığı ilk günden itibaren 2 yardım tırı hazırlayarak bölgenin başlıca ihtiyaçları olan gıda, giysi, battaniye, soba ve yakacak malzemeyi bölge illerine gönderen Kurum, 147 personel ve 39 Kurum aracıyla birlikte gönderilen yardımların AFAD koordinesinde ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasını sağladı. Yardımlara ulaşım imkânı olmayan afetzedelere ise Kurum araçları ile ihtiyaç duyulan tüm yardım malzemeleri iletildi. 
 
Bölgede görevli personel; afetzedeler için barınma çadırlarının kurulması, yemek dağıtımı, bölge sahra hastanelerinin kurulumu, kamu hizmet çadırları ve konteynerlerinin organizesi, afetzedelerin bölgeden tahliyesi ve diğer insani yardım organizasyonlarında yer alarak çalışmalarını sürdürdü.
 
Öte yandan TKDK, deprem bölgesinden ayrılarak farklı illere geçen afetzedeler için sosyal yardım marketleri kurarak yaraların sarılmasına katkıda bulundu. Başta Ankara merkez binasında olmak üzere, hazırlanan sosyal yardım marketlerinde bölgeden gelen afetzedelerin gıda, barınma, giysi gibi birçok ihtiyacı ile çocuklara okul kıyafetleri, kırtasiye ve kitap gibi malzemeler alındı. Afetzedelere barınma için ev temini konusunda yardım eden Kurum personeli, bu evlerin başlıca ihtiyaçlarını da karşıladı.
 
Depremden etkilenen 11 ilin 5’inde yer alan TKDK İl Koordinatörlükleri (Kahramanmaraş, Hatay, Malatya, Şanlıurfa ve Diyarbakır) hizmetlerin aksamaması için hızlı bir şekilde toparlanma sürecine girdi. İlk olarak Hatay İl Koordinatörlüğüne ait hizmet binasının ağır hasar alması nedeniyle Antakya Belediye Binasının bahçesinde konteyner hizmet birimleri oluşturularak vatandaşlara hizmet vermeye başlandı.
Malatya İl Koordinatörlüğüne ait hizmet binasının zarar görmesi nedeniyle Sosyal Güvenlik Kurumu bünyesindeki hizmet binasında Kuruma tahsis edilen katta birimler hizmet vermeye başlarken, Kahramanmaraş, Diyarbakır ve Şanlıurfa İl Koordinatörlüklerine ait hizmet binalarında gerekli tüm çalışmalar yapılarak vatandaşların hizmetine açıldı.

TKDK yardım depremzede hizmet