MART-NİSAN 2023 / SEKTÖR HABER

TİGEM depremzedelerin yanında


Sema ÖZAY    

01.06.2023 


Ülkemizde 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen ve Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman, Gaziantep, Malatya, Adana, Osmaniye, Kilis, Diyarbakır, Şanlıurfa başta olmak üzere birçok çevre ili de etkileyen depremde TİGEM de (Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü) diğer kamu kurumları gibi tüm işletmeleriyle birlikte seferber oldu.

AFAD koordinasyonunda Tarım ve Orman Bakanlığının tespitleri neticesinde TİGEM, Türkiye’nin her bir bölgesine yayılmış 17 işletmesinden deprem bölgelerine gıda ve lojistik, iş makineleri, itfaiye, hasta nakil araçları, sertifikalı buğday tohumu, temel ihtiyaç malzemeleri ile teknik personel gönderdi. Bu kapsamda 70 adet ranzalı ve 51 adet tek kişilik yatak, 10 konteyner, 1 adet hasta nakil aracı, 5 adet kamyon, 2 adet vinç, 1 adet ekskavatör, 6 adet kazıcı-yükleyici, 7 adet pikap, 1 adet su ikmal aracı, 3 adet treyler, 1 adet yangın yönetim aracı, 4 adet kepçe, 1 adet kamyonet, 1 adet servis aracı, 3 adet akaryakıt tankeri ve 3 adet jeneratör, 15 adet çadır ve muhtelif ekipman ile su, ekmek, akaryakıt ulaştırıldı. Battaniye, ısıtıcı gibi muhtelif eşyalar ile çeşitli giyecek ve gıda ürünleri desteği sağlandı.  

Haber Görseli

Barınma ihtiyacının karşılanması için afet bölgesindeki depremzedelere tüm misafirhanelerini açan TİGEM, depremin ilk günlerinden itibaren hem gıda hem de barınma ihtiyacını karşılamaya devam ediyor. 
 

Haber Görseli

Ayrıca, afet bölgesinde bulunan yetiştiricilerin hayvanlarının yem ihtiyacı da TİGEM koordinasyonunda karşılanmaya başlandı. Bugüne kadar bin 520 ton kesif yem bölgeye ulaştırıldı. Gelen talepler doğrultusunda hayvanlarının bakım besleme ve barınma sorunu bulunan depremzede yetiştiricilerin hayvanları alınarak Konya’ya bağlı Konuklar İşletmesine nakledildi. Nakledilen hayvanların bakımı depremzedeler geri alıncaya kadar bu işletmede sağlanacak. 
 

TİGEM depremze